top of page

Basın Bülteni 3

Sinopale 9 Başlıyor: 11 Ekim'deki Açılışa Davetlisiniz!

30 Eyl 2024

Dünyanın dört bir yanından sanatçılar Sinopale 9'da buluşuyor.

Sinopale 9, 11 Ekim 2024 tarihinde Sinop Tarihi Cezaevi'nde gerçekleşecek buluşma ile açılıyor. "Tükenmeden Önce Yeni Değerler Evreni" temasıyla gerçekleştirilen bu uluslararası bienale, tüm sanatseverler davetlidir. Açılışta, ünlü performans sanatçısı Nezaket Ekici'nin "Harikalar Diyarını Geçerken" adlı performansı yer alacak ve etkinlikler 31 Ekim’e kadar sürecektir. Sergi ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.


Sinopale 9 Sanatçıları belli oldu:

Sinopale 9 kapsamında Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılar Sinop'ta buluşacak.

Bu yıl bienalde yer alacak sanatçılar arasında:


Ahmet Aksu & Elke Groen, Ali İbrahim Öcal, Aytekin Olgunsoy, Banu Uğural, Can Bora, Clemens Lauer, Çiğdem Borucu, Ezgi Kılınçaslan, Ferhat Satıcı & Hülya Özdemir - Videoist, Gülce Nur Ertopuz, Güngör Erdem, Işık Güner, Kate Price, Korhan Başaran, Mariam + Detu, Neva Özcü Örs, Nezaket Ekici, Özgür Demirci, Pınar Akkurt, Seçil Yaylalı, Server Demirtaş, Suat Öğüt, Tayfun Erdoğmuş, Yeşim Uzunöz, Youssef Tabti ve Zafer Akşit bulunuyor.


Aynı zamanda, Sinopale 9’un ana sergisinin bir parçası olarak Çanakkale Bienali’nin bir seçkisi de Sinoplu sanatseverlerle buluşacak. Arşiv sergisinde yer alan sanatçılar: Jakob Gautel, Mert Karaçıkay, Nikita Alexeev, Rüstem Aslan.


Sinopale 9 Etkinlik Takvimi

11 Ekim'deki açılışın ardından, Ekim ayı boyunca pek çok atölye, performans ve etkinlik Sinopale kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

 

Sinopale Forum 2024: “Kültürel Sürdürülebilirlik” 

12 Ekim Cumartesi, 10.00 – 14.00

I.Oturum: 10:00 – 12:00

12 Ekim'de Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi'nde saat 10.00’da başlayacak Sinopale Forum, ilk oturumunda "Yerel Kültür Politikaları ve Sivil Toplum" başlığı altında, kültür politikalarının toplumsal değişime nasıl öncülük edebileceği üzerine odaklanacak. Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden önemli kültür-sanat yöneticileri ile yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleşecek forum, yerel politikaların öncelikli alanları arasında kültürün nasıl yer alabileceğini Sinopale, Çanakkale Bienali ve diğer örnekler üzerinden ele alacak.

 

II.Oturum: 12:30 – 14:00

Forum’un “Sanat, Ekoloji ve Kent İlişkisi” başlıklı ikinci oturumunda ise Sinope’nin Bahçeleri projesi kapsamında yaşadığımız kenti nefes alan, sağlıklı bir yaşam ortamı olarak koruyabilmek için bireysel ve kurumsal olarak neler yapabileceğimiz tartışılacak. Program detayları ve konuşmacılarına www.sinopale.org’dan ulaşabilirsiniz.


Ustalık Sınıfı / Sanatçı Sohbeti: Doğayı Arşivlemek

12 Ekim Cumartesi, 15.00 – 16.30

Ayrıca, Nil İlkbaşaran tarafından yürütülen Sinope'nin Bahçeleri projesi kapsamında, 12 Ekim'de Kültür İçin Alan desteğiyle bir Master Class buluşması yapılacak.

 

Konser: Recollection, Çiğdem Borucu

12 Ekim saat 20.30'da, Sabahattin Ali Kültür Merkezi'nde besteci ve piyanist Çiğdem Borucu bir konser verecek. Konser, bienalin en özel akşamlarından biri olacak.

 

Panel: “Yerinde ve Birlikte” Projesi 13 Ekim Pazar, 13.00

Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi'nde Hal Kolektif tarafından yürütülen "Yerinde ve Birlikte" projesi kapsamında bir panel düzenlenecek.

 

Sinopale 9'un açılışı ve Ekim boyunca sürecek olan tüm etkinliklere katılım ücretsizdir. Sanatla dolu bu etkinlikleri kaçırmayın, Sinopale 9'daki yerinizi alın! Diğer etkinliklerimiz için detaylı takvim www.sinopale.org adresinde.

 

bottom of page