top of page

Güngör Erdem - Nil İlkbaşaran

Muğla ve Amsterdam’da yaşıyor ve çalışıyorlar

Eko-Arşiv
2024

Yerleştirme, yerel otlar, ağaç yaprakları, toprak, meyveler, hikayeler, araştırmalar, saklama kapları, hazineler dolabı

Eko-Arşiv, Kent merkezinde hızla artan şehirleşme ile kaybolmakta olan yerel floranın yüzyıllardır var olagelmiş zenginliğine ışık tutabilmek için , bu çeşitliliğe dair botanik örnekleri ve hikayeleri sunar. Sinop’un bereketli bahçelerinde büyüyen yerel bitki türleri, koruma altına alınmış değerli hazineler olarak sergide yerlerini alır.

Bitkilerin yalnızca birer doğal varlık olmadığını, aynı zamanda kültürel belleğimizin ve toplumsal kimliğimizin de ayrılmaz bir parçası olduğunu hatırlatır. Geçmişten geleceğe uzanan bir köprü kurarak, kırılgan ve korunması gereken bu değerli hazinelere dikkat çeker.

Bir uzantısı olduğu “Sinope’nin Bahçeleri” sürdürülebilir kent çalışması, doğa ile uyumlu ve duyarlı bir gelecek için, Sinop sakinlerini yerel biyoçeşitlilik üzerine nesiller ve kültürler arası bilgi paylaşımına teşvik eder ve korunması amacıyla diyaloglar başlatır.

Tarihi Cezaevi Bahçesi ne de bu zengin florayı temsil eden ağaç seçkisi fidanlarını dikerek, Sinop biyoçeşitliliğinin güncel arşivini oluşturur.

*“Sinope’nin Bahçeleri” projesi Sinopale 9 kapsamında Kültür için Alan’ın desteğiyle üretilmiştir.

bottom of page